Manifest de PAH GIRONÈS

Davant dels empresonaments dels i de les representants de les nostres institucions i assisitint a la cruel persecució política de membres dels diversos col·lectius ciutadans i d’altres empresonades per les seves idees i opinions,

La PAH del Gironès ens sumem a la queixa pública i a l’exigència del restabliment dels drets fonamentals de tota la ciutadania.

  • Les nostres institucions han de ser restablertes. Vam votar en el seu dia en eleccions democràtiques i aquests són els nostres representants, diversos, plurals i aquestes són les nostres institucions legítimes.
  • La repressió que ha dut a terme l’Estat espanyol no és que sigui desmesurada, és que és inadmissible en un estat de dret.

Exigim que s’acabi l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders a l’Estat Espanyol i que deixin d’aprofitar la conjectura per arrasar amb les nostres institucions i drets fonamentals assolits per nosaltres a Catalunya.

Considerem que aquests són uns empresonaments il·legítims fruit de la venjança defensar idees en el context legítim de les urnes.

  • El poble català ha combatut a les urnes i al carrer treballant per les polítiques socials i laborals i la PAH ho hem fet al marge de les idees de qualsevol partit i exigint sempre a tots ells que treballin pel bé de les persones, siguin del partit que siguin, construint cohesió social i igualtat, on ens seguiran trobant sempre i cada dia en les nostres accions, en la proposta de lleis, en la reclamació del dret a l’habitatge digne i cada cop que calgui seguirem exigint els Drets Humans.

Però no podem callar davant del que ha arribat a passar i del que es preveu que seguirà passant de seguir aquest camí: La aniquilació de tot dret adquirit pel poble català. Drets que recordem, han estat, no fa tants anys, fruit de l’esforç de les treballadores i dels treballadors de tot el país. De moviments socials, d’entitats i d’associacions, de persones que hi han deixat la pell per arribar a consolidar una societat més justa, humana i digna.

  • No podem permetre que es consolidi un sistema repressiu que accepta, mirant a un altre costat, per conveniència, els comportaments neofeixistes, ni que es doni veu a potents mitjans de comunicació còmplices que aplaudeixen la conculcació dels drets més elementals i que ignora les urnes i la ciutadania organitzada.

Exigim que no es repeteixin mai més episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d’octubre.

Exigim que, pel bé de la democràcia, els membres del Govern legítim de Catalunya i els representants del Parlament què s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la Constitució -primer pas per retornar a la dictadura, siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions i que es normalitzi el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya.

Exigim que es tanquin els sumaris oberts contra centenars d’alcaldes, càrrecs públics.

Exigim que es tanquin els processos oberts a totes les persones que han estat imputades, reclamant els seus i els nostres drets d’expressió, la nostra llibertat de reunió, de decisió i d’elecció.

Exigim que es deixi de perseguir per pensar i per expressar-nos i que s’alliberin totes les ciutadanes encausades.

Exigim que tots els drets democràtics del nostre poble siguin respectats.

Exigim l’excarceració immediata de totes les preses polítiques polítiques!!

PER AIXÒ,

La PAH seguirem presents en les accions que defensin els drets fonamentals de les persones.

Sortim al carrer!

Llibertat preses politiques!

prou

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s