Cap de setmana amb l’ALTER TOUR. Visita a Santa Eugènia de Ter de l’escapada. 

Els dies 13, 14 i 15 de juliol, quan els rotolls decoren les vores dels camins i sembla que enlloc no hi ha més vida que la que la letàrgia estiuenca ens deixa sentir, a Santa Eugènia hi ha hagut un ‘petit sisme’.

Entenguem com a sisme allò que fa que es sosmogui la Terra. Un moviment intern que a voltes promou canvis i que deixa darrere seu un nou aspecte que pretenem que sigui perdurable.

Un grup dels ciclistes dels 350 que conformen l’Alter Tour ens ha visitat. Han volgut venir a Catalunya per conèixer com ho fem per remoure consciències. Des de moltes vessants, en xarxa, assembleàriament i amb l’objectiu bàsic de treballar pel bé comú. Tranformant dia a dia la realitat amb la feina després de la reflexió. Sumant campanyes que una rere l’altra podem assegurar que són les que fan de la Terra un món més just i sostenible.

El dijous a la tarda rebíem els valents que, tot i la calor, travessaven les línies fictícies de la frontera que separen les persones i que ens volen aïllades les unes de les altres. L’arribada va ser tranquil·la i un cop assentats en el magnífic Ateneu Eugenienc i aparcades les bicicletes, decidíem entre totes què era el que més ganes tenien de visitar. Humilment van escollir les hortes i el Ter, lluny de les visites turístiques a la ciutat capital de la comarca. 

El divendres al matí, un grup de companyes de l’Ateneu es van desplaçar amb l’Alter Tour per fer les visites.

La força de la lluita compartida es va materialitzar just divendres a la tarda en una assemblea per donar a conèixer cada una de les entitats que hi vam participar. La PAH vam convocar a les entitats que, segons el perfil que volien saludar, van poder venir a la trobada. Entitats ecologistes, entitats en lluita pel dret a l’habitatge i en lluita per la sobirania energética i totes les sobiranies.
Des de defensar el dret a decidir de cada poble a mantenir i desenvolupar els seus aliments tenint en compte la diversitat i la identitat, al dret i el deure a preservar el nostre entorn, aturar els projectes destructors de prospeccions, fràcking, les campanyes del No a la MAT, divulgar i combatre el nou gasoducte de MIDCAT, la defensa del Ter, a la denúncia de les elèctriques, a la banca i els grans poders financers i de les polítiques excloents dels drets bàsics de les famílies i tot el que ens comporta com a persones.
No ens acomplexa dir que ens vam sentir orgulloses de poder oferir tants contactes als visitants. D’una trobada que prevèiem íntima, més d’una dotzena d’entitats van presentar els seus projectes i vam poder conèixer el seu funcionament i i petites grans victòries en la lluita.
Aquest petit espai que és l’Ateneu vibrava d’energia continguda a cada ponència i encomanava la força i l’esperança de la revolució. 

Després de quasi tres hores de xerrada vam agraïr l’esforç de totes i ens vam encoratjar en les lluites individuals que condueixen a la lluita comuna, un món més just, més solidari, més sa i més noble, lluny d’interesos privats i en defensa dels drets sobirans i en contra del poder repressiu sobre les persones i del nostre món.
Per celebrar aquest final de festa, vam rematar l’acte amb un sopar a la plaça, com ens agrada fer-ho a Santa Eugènia. Amb un bon àpat i música oferta pels joves que participen a l’Ateneu i que volen també mostrar que un altre món és posible. Juntes.
Gràcies a tothom però sobretot, gràcies a l’Alter Tour per ajudar a trobar-nos i gràcies Santa Eugènia per ser el nostre espai, el punt d’unió. No será la darrera trobada, segur.

Com a amfitriones de la trobada, PAH Gironès hem procurat que es trobessin còmodes, hem fet de mitjanceres en unes visites al nostre espai físic, als carrers, les places, les hortes, el Ter i finalment no hem estat més que mers aliades d’una experiència fantàstica. Vam remoure un xic i tot va prendre forma. Benvinguts aquests sismes al nostre entorn.
Ha estat un honor i…  Fins l’any vinent!

Engràcia Casellas
Membre de PAH Gironès
#SomSantaEugènia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s