Enèsima garrotada del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a la banca i les institucions de l’estat espanyol

 

La PAH reclamarà massivament la devolució dels diners cobrats per les clàusules sòl i demana un canvi a fons de la normativa hipotecària espanyola

Avui celebrem que finalment el Tribunal de Justícia de la Unió Europea dóna la raó a les estafades per la banca.

La sentència feta pública avui pel Tribunal de justícia de la Unió Europa suposa l’enèsim cop històric a l’estafa bancària espanyola, als Governs que l’han permès i als tribunals nacionals que l’han suavitzat per protegir la banca. Nova demostració incontestable que cal canviar les lleis criminals espanyoles per protegir els drets fonamentals, en especial: el dret a l’habitatge. La sentència deixa en evidència la doctrina antijurídica del Tribunal Suprem espanyol, que davant la primera sentència del TJUE va afirmar categòricament i fora de tota lògica jurídica, que la devolució del que estafat per la clàusula sòl seria només des de 2013. Avui el TJUE dóna la raó a les estafades, afirmant que la devolució del que robat amb aquestes clàusules deu ser des de la signatura del contracte, és a dir, la Banca ha de tornar tot el robat amb la clàusula sòl, i no només una mica com volien una vegada més, les institucions espanyoles que es dediquen a protegir els beneficis de la banca.

No és la primera vegada que els tribunals europeus criden l’atenció a la justícia i al Govern espanyol pel nostre anòmal sistema hipotecari, que amenaça amb deutes de per vida i amb la pèrdua d’habitatge a més de 700.000 llars. Aquesta sagnia s’ha produït gravíssimes conseqüències socials i psicològiques per als afectats, i és l’evidència d’un sistema hipotecari i de model d’accés a l’habitatge completament dissenyats per produir beneficis a la banca i patiment a les famílies. L’PAH exigirà el compliment d’aquesta sentència alhora que seguirem exigint que el Congrés aprovi les 5 de la PAH de manera urgent i immediata. També advertim contra possibles intents, per part del totpoderós sector financer, d’obtenir contrapartides a canvi de l’aplicació obligatòria de la sentència europea. Qualsevol contraprestació, sigui en forma d’un nou rescat o d’avantatges legals o comptables, serà un nou episodi en una llarguíssima llista de favors de l’actual Govern del PP a la banca.

En els propers dies des de la PAH, llançarem una campanya per exigir a la banca la devolució de tot el robat amb les clàusules terra. Per a això, anem a elaborar i fer públics uns documents jurídics per exigir el compliment de la sentència del TJUE.

No només exigirem la devolució de tot el robat amb les clàusules sòl, sinó que anem a exigir la reparació per a les famílies ja desnonades, en moltes ocasions aquesta clàusula ha estat el determinant a l’hora de deixar de pagar, per tant hi ha d’haver una reparació. I denunciarem pràctiques com els contractes que ha fet signar la banca a deutors a canvi d’eliminar-la clàusula sòl, contractes on feien renunciar a poder reclamar tot el estafat si hi havia futures sentències.

Un cop més tenim al davant la possibilitat de fer possible el que ens deien que era impossible: anem a forçar la banca a complir amb la sentència del TJUE.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s