La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona i comarca es reuneix amb la nova regidora de Serveis Socials, Sílvia Paneque.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona i comarca es reuneix amb la nova regidora de Serveis Socials, Sílvia Paneque.

Amb la finalitat de poder agilitzar tota la problemàtica que fa referència a l’habitatge a la Ciutat de Girona, la PAH s’ha reunit amb la regidora de l’Ajuntament. La PAH Gironès ja tenia prevista una reunió de treball amb l’anterior regidor però ambdues parts van decidir posposar la reunió fins haver-hi canvis al consistori.

La problemàtica que avui dia afecta l’habitatge ha canviat molt des de fa 7 anys quan va néixer la PAH. Si ve en els inicis les famílies afectades que acudien a la PAH tenien el problema de la hipoteca, avui els casos són molt més preocupants ja que també afecten els lloguers que no es poden pagar i en conseqüència ha crescut el nombre de pisos recuperats als bancs i ocupacions. Moltes famílies que tenien una casa, després d’un procés hipotecari injust han quedat al carrer de fa anys i avui dia han tornat a entrar a la que consideren casa seva o bé han hagut dur els seus fills i família a un pis ocupat en no tenir lloguer adequat ni resposta de les administracions.

Entre els temes tractats hi ha els problemes que afecten les famílies que pretenen empadronar-se a les cases que han hagut d’ocupar per necessitat i que costa moltíssim que es faci efectiu. Es necessita un mecanisme desencallant i es pretén per les des parts trobar una solució ràpida per aquests casos ja que hi ha famílies amb nens per escolaritzar i també accedir al lloguer social que els bancs han de fer per llei, vegis llei 24/2105. La llei preveu i protegeix l’empadronament de totes les persones allà on viuen.

La PAH ha plantejat la necessitat de reunir-se amb els tècnics de Serveis Socials per tal de crear sinèrgies. Els serveis socials i la PAH tenen el mateix objectiu, aconseguir vivenda digna per a les famílies afectades. En aquesta línia la PAH ha proposat que les reunions sigui periòdiques i consensuar sistemes de treball i col•laboració mútua sistematiztada.

Cada cop més, arriben a la PAH més casos que no són d’hipoteca. Segons la llei 24/2015, tots els casos de petits tenidors han de passar per mans de les administracions que són qui ha de donar solució. Davant la demanda de pisos buits per lloguer social, l’Ajuntament té comptabilitzada una trentena de pisos de necessitat extrema. I en farien falta un centenar més per cobrir les primeres demandes reals. La cessió dels bancs de pisos per al parc municipal està contemplada per la Llei 24/2105 però de pisos se’n van rebent amb comptagotes.

LA PAH ha insistit en la necessitat de créixer aquest parc amb pisos de les entitats bancàries tancats.
Les ocupacions de pisos de bancs que arriben a la PAH són cada vegada més grans. Hem manifestat a la regidora la nostra preocupació i concretat l’acord que, tan des de la PAH com des dels tècnics mateixos de Serveis Socials, seguirem forçant que aquests pisos siguin cedits en lloguer social als afectats i que treballarem conjuntament sempre que calgui.

Sobre l’oficina de contra la Pobresa energètica, LA PAH pensem que pot ser un mecanisme de desencallant dels casos sempre i quant es tracti d’exigir a les empreses subministradores que no produeixin talls d’aigua ni de llum i que segueixin els protocols vigents en aquests casos per tal que ningú es quedi sense subministraments. Al mateix temps es poden preveure situacions de risc i no arribar a produir-se els talls.

Un tema preocupant exposat per PAH Gironès és l’actual situació dels protocols dels Jutjats. No arriben les informacions dels desnonaments i es segueixen produint. Demanem que es restableixi aquest protocol signat on els Jutjats han d’avisar als Ajuntaments per poder fer-se càrrec d’un possible desnonament i poder treballar perquè no es produeixi.

Esperem que en breu sigui convocada la Taula d’habitatge i que en ella es puguin anar tractant solucions en la línia parlada avui.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s