MOVILIZACIÓ INTERNACIONAL A LES OFICINES DE BLACKSTONE PER EXIGIR QUE ABANDONI LES PRÀCTIQUES IL·LEGALS.

Avui dimecres 14 d’octubre, les PAHs Catalanes envairem les oficines del Prat que Blackstone comparteix amb CatalunyaCaixa, al C. Roure núm 6 a les 11:30
La nostra acció és part de la mobilització internacional més gran que hi hagi hagut mai contra Blackstone. Organitzada per la PAH i Right to the City Alliance, hi participen desenes de col·lectius: Urban Habitat, Fifth Avenue Committee, Right to the City Alliance, etc. Amb demostracions en una llarga llista de ciutats com Nova York, Atlanta, Seattle, Chicago, Londres, Tòquio, Madrid, Barcelona, Sevilla, Lanzarote... l’acció promet ser una jornada històrica amb mobilitzacions a 3 continents. 
 
Blackstone, el major fons voltor del món, és conegut a Madrid per la compra de 1.860 habitatges de protecció oficial per 125 milions d’euros. A Catalunya, per la compra del 90% dels actius hipotecaris de CatalunyaCaixa per 4.000 milions d’euros, quan l’entitat catalana havia estat rescatada prèviament apel12.000 milions d’euros de diners públics cedits sense cap contraprestació social a canvi. En ambdós casos, Blackstone s’ha dedicat a la privatització descarada de recursos públics: un robatori sistemàtic que ha posat a milers de famílies en risc de ser desnonades.
 
Des de la PAH hem estat testimonis de com Blackstone ignorava a les famílies atenent únicament per telèfon, demanant una vegada i una altra  la mateixa documentació i fins i tot oferint petites quantitats de diners que no cobrien els seus deutes hipotecaris a canvi de no concedir el lloguer social: un xantatge en tota regla que s’aprofitava de la situació desesperada de les famílies afectades. Situació agreujada pel tracte denigrant de Blackstone.  
 
Mentre Blackstone vulnerava els drets de les famílies, a la PAH hem aprofitat el temps i vam aconseguir l’aprovació d’una nova legislació de l’habitatge a Catalunya, coneguda com a Llei 24/2015. Una victòria sense precedents, fruit d’una ILP ciutadana recolzada per més de 150.000 signatures, que posarà en funcionament mecanismes per garantir reallotjaments justos, acabar amb els desnonaments i impedir qualsevol tall de subministrament bàsic. Una llei que el col·lectiu convertirà en estatal mitjançant la campanya Exigències PAH, que interpel·larà tots els partits polítics que es presenten a les eleccions generals a aplicar-la sense demora al país sencer.
 
Ara tornem a les portes de Blackstone, a tot l’Estat i en diversos continents diferents, per recordar-li al fons voltor que la seva actitud no és només il·legítima, sinó il·legal. Tant la ciutadania, com les lleis, estan de la nostra part. Per això exigim:
 
– La facilitació d’una oficina perquè les famílies puguin acudir físicament a negociar els seus casos.
 
– La negociació de lloguers socials, de tres anys renovables, amb els límits de preu recollits en la Llei 24/2015.
 
 Hem demostrat que la PAH és Imparable! No només hem aturat més de mil desnonaments i reallotjat més de 1200 famílies mitjançant la campanya Obra Social. Hem aconseguit el que cap actor social havia aconseguit abans: un canvi de llei que fes efectiu el Dret a l’Habitatge. Pensem pressionar Blackstone fins que compleixi les noves lleis que les famílies organitzades han aconseguit després de sis anys d’incansable lluita. Exigirem l’aplicació de la llei 24/2015 per part de Blackstone, no només a Catalunya, sinó a tot Espanya. I deixarem molt clar que com més trigui Blackstone a donar-nos resposta, més col·lectius de més continents se’ns s’uniran per recordar que l’habitatge no és una mercaderia, sinó un dret. I com sempre, guanyarem
 
Sí Que Es pot!
#StopBlackstone
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s