Les PAHs catalanes davant dels propòsits partidistes d’apropiació del Moviment.

apahrtidista1
Des del conjunt de PAHs catalanes, davant les declaracions realitzades pel candidat de Catalunya Sí Que Es Pot per Girona, Marc Vidal, durant el debat emès per TV3 on afirmava que al seu partit hi havia molta gent de la PAH, volem fer les següents consideracions:
El Moviment de la PAH, com hem declarat des del nostre inici, neix amb una clara consciència col·lectiva, política i apartidista i no està ni estarà  subjecte al control ni als interessos de cap partit. Al nostre moviment hi participa gent de sensibilitats diferents, persones diverses, algunes d’elles vinculades a diferents organitzacions politiques. Des de la PAH valorem molt positivament la diversitat del moviment, l’experiència que cadascuna d’aquestes persones aporta i l’aprenentatge compartit que suposa que hi hagi gent participant de diferents moviments, partits i lluites. Rebutgem però que en cap cas es vulgui fer una identificació electoralista entre cap partit i la PAH.
Aquesta no és la primera vegada que Catalunya Sí Que Es Pot intenta vincular de manera interessada la lluita de la PAH amb els seus interessos electoralistes. El passat 16 de juliol de 2015 la PAH ja va haver d’emetre un comunicat denunciant aquestes pràctiques en la tria del nom de la candidatura i, desafortunadament, veiem com de nou ens trobem en aquesta tessitura intolerable.
Per tant, seguint la línia del que en el seu moment vam dir en relació a les passades eleccions municipals, volem tornar a manifestar de manera clara i molt contundent que  rebutgem i denunciem qualsevol intent partidista d’apropiació del moviment. De nou ens veiem obligades a exigir respecte a l’apartidisme i a la independència de la PAH i a deixar clar que ni Catalunya Sí Que Es Pot, ni cap altre partit, són el partit de la PAH, perque la PAH és exclusivament de les persones que la formen. La millor manera d’ajudar a la lluita pel dret a l’habitatge és respectar el seu apartidisme i donar suport a les seves demandes, i no pas intentar confondre amb un clar interès electoralista.
Som i seguirem sent apartidistes perquè el nostre objectiu és la conquesta del Dret a l’habitatge i continuarem posant propostes sobre la taula de tots els partits,exigint-los i assenyalant-los, si és necessari, mentre siguin sent els nostres drets els que estan en joc.
És per tot això i per la reiteració de Catalunya Sí Que Es Pot dintentar captar la lluita de milers de persones que s’han deixat la pell a la PAH que demanem al senyor Marc Vidal i a la formació Política de Catalunya Si Què és Pot (Formada per Podem, Iniciativa per Catalunya Verds, EUiA i EQUO) que tinguin molta cura a l’hora de fer declaracions  i que no parlin de la PAH com un moviment afi al seu partit ni que afirmin que al seu partit hi ha persones que pertanyen a la PAH. Demanem una vegada més respecte per les persones que seguim lluitant per els nostres drets al carrer i exigim als partits politics fets i no captacions o apropiacions del nostre moviment per tal d ‘arraplegar uns quants vots de més le proper 27S.
Per això recordem a tots els partits polítics que no acceptarem cap intent de captació de la nostra lluita i que aquest mateix mes de setembre iniciarem la Campanya #ExigenciasPah on deixem ben clar a totes les formacions politíques quines són les nostres demandes.
Esperem  que aquest sigui l’últim comunicat en relació a uns fets tant desafortunats i que sigui l’ultima vegada que un partit s’aprofiti de la lluita de la PAH.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s